Bezoek aan brouwerij De Schieve

Gebruikte gerstenbrij gaat naar olifanten

We bezochten met de club de ambachtelijke bierbrouwerij De Schieve in Olmen. Laat de brouwerij op zich niet groter zijn dan een gewone living, de manier van werken is erg professioneel en het bier, zowel het blonde als het bruine, erg lekker. Het woord 'Schieve' komt van de bende van Mon De Schieve die 380 jaar geleden rond 1660 de streek rond Olmen op sympathieke Robin Hood-wijze onveilig maakte. De connectie vertaalt er zich in dat een 'Schieve' wordt uitgeschonken in een glas met een scheve voet. Het bier wordt gemaakt door een kassei die tot bijna 1000 graden wordt verwarmd aan het brouwsel toe te voegen. Zo kan het bier koken. Na het verwijderen van de kassei kan het vocht gisten en afkoelen en krijgt het zijn caramelsmaak. Het afval van het gebruikte gerst gaat als voedsel naar de olifanten in de zoo van Olmen. Schol!

Onze Sponsors